Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: JSM-Guld till Leksand

När JSM Softboll för andra året i rad avgjordes i Skövde, var det Leksand som var starkast och kunde besegra fjolårsmästarna Enköping i finalen. Överlag bjöds det på bra softboll under turneringen och det märks att juniorerna har utvecklats!

Fem lag kom till spel på Lillegårdens IP och turneringen spelades därför med tidsbegränsning på 1h45min för att garanterat kunna få in alla matcher.
Intressant nog var det under lördagens spel stora poängskillnader mellan lagen, medan söndagen bjöd på rafflande matcher med flera uddapoängssegrar i gruppspelet.

Leksand gick obesegrat genom gruppspelet men fick tufft motstånd i sin sista gruppspelsmatch mot Skövde, som länge ledde matchen och där Leksand kunde avgöra först i botten av den sista inningen. Trots att Skövde senare besegrade Söder blev det ändå en sistaplats för Skaraborgs softbolltjejer.
Karlslund slutade, liksom Söder och Skövde, med en seger i turneringen men knep tredjeplatsen på inbördes poängkvot mot Söder (4:e plats) och Skövde (5:e plats).
Enköping kunde säkra finalplatsen först i den sista gruppspelsmatchen mot Karlslund, som vanns med 6-0.

Därmed var det bäddat för en finalrepris mellan Enköping och Leksand - Enköping vann ju JSM i fjol efter en spännande finalkamp.

Enköping startade också bäst i årets JSM-final och tog ledningen med 4-0 redan i den första inningen efter två walks och två hits. Man sprang även in 5-0 och hade bud på mer med löpare på 2 och 3 med endast en out men Leksand kom ur den knipan. Och sedan satte dalkullorna igång att ta poäng. Fyra poäng i botten av andra inningen, mycket tack vare fyra errors av Enköping, följdes upp med nio poäng i den tredje inningen där Enköping svarade för tre errors. Där ledde Leksand med 13-6 och hade tagit ett rejält grepp om finalen, och kunde sedan utöka ledningen så att man efter fyra innings ledde med 20-6. Enköping kröp lite närmare i toppen av femte inningen men kunde inte få till en fortsättning av matchen - utan JSM-finalen avbröts på grund av poängskillnad vid ställningen 20-8 till Leksands BSK.

Leksands duktiga catcher Julia Wiklund (bilden ovan) utsågs till MVP efter att bland annat gått 2 för 2 i finalen med en klockren grand slam homerun, fem rbi's och två walks.

Domare i turneringen var Lewis Hamilton, Karol Vieker, Marcus Sandqvist, Mattias Grimstoft och Adam Eklund.

Skövde svarade återigen för ett klockrent arrangemang med matchsekretariat i samtliga matcher, livestreaming av samtliga matcher och mycket funktionärer på plats över helgen. Vill ni se matcherna i efterhand kan ni gå in på Skövde Saints videosida Länk till annan webbplats. som ni hittar på Bambuser.com Länk till annan webbplats.