Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nätverksträffar för pedagoger och föreningar på besök i skolans värld!

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet fortsätter arbetet med att få ut våra idrotter i skolorna med Baseball5 och våra föreningar i spetsen. Har ni koll på nätverksträffarna för pedagogerna i ert distrikt eller har ni några andra ideer på hur ni vill möta barn och unga i skolans värld?

I veckan har vi centralt deltagit i en nätverksträff för pedagoger där nu ca. 15 skolor har bestämt sig för att testa Baseball5 i sina skolor i Stockholm! Ett antal av dessa har också önskat att vi ska förmedla kontakt till våra föreningar i deras närområde. Då alla våra tre idrotter Baseboll, Softboll och Lacrosse har efterfrågats så ser vi verkligen fram emot att få med de lokala föreningarna i satsningen!

Dessa nätverksträffar genomförs i olika format på flera platser i Sverige så hör med ert lokala RF-SISU distrikt om de genomför liknande träffar så kan vi hjälpas åt att delta! Om ni vill att vi ska synas på träff i ert närområde så hör av er. Vi kan delta tillsammans och om ni inte har möjlighet att delta själva så åker vi ut!

Ute i landet har flera föreningar etablerade samarbeten med lokala skolor och vi vill hjälpa fler att komma ut! Örebro Eagles har redan varit ute i skolor i två omgångar med sin Softboll, Sågmyra SK har fått med den lokala skolan till att testa Baseball5 på Skol IF och rastverksamhetem och i Östersund vill Wollsox satsa på after-school aktiviteter med fritids.

Satsningar kommer i stora och små format. Från små enstaka skolbesök av föreningar till större projekt så som idrottsdagen Sundsvall Mosquitoes förbereder på sin anlägning eller Nyköping Knights som tillsammans med RF-SISU lokalt ger sig ut på turne med Baseball5 i inte mindre än 15 skolor!

Det är fantastiskt att se era ideer och vi hoppas att alla som vill ha fler deltagare till sin ungdomsverksamhet satsar på att ta sig ut i skolorna!

Andreas Holmgren

andreas.holmgren@sbslf.se

+46703305481

 

Publicerad: 2024-04-18

Senast uppdaterad: 2024-04-18

Författare: Andreas Holmgren

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se