Gå till innehåll
Lacrosse
Lacrosse

Indoor herrlandslaget

Det svenska herrlandslaget har i likhet med många andra svenska landslag en stark historik i att överträffa sig själva.

INDOOR HERRLANDSLAGET

Svenska boxlacrosse-landslaget

Vänskap - Samarbete - Vilja

Det svenska boxlacrosse-laget är en av de senaste satsningarna som gjorts. Med Curt Kinney i spetsen tillsammans med Jimmy Blomgren och Jani Lokka skapades utvecklingslaget Helan Går Lacrosse. Syftet var att utveckla boxlacrosse i Sverige med mål att åka till EM (EBLC) i Åbo 2017. Snabbt anslöt sig spelare från Sveriges alla hörn och deltog på öppna träningsläger.

2015 åkte Helan Går och spelade på AHM i Prag för första gången och har sedan dess varit återkommande deltagare i vad som anses vara en av de mest prestigefyllda turneringarna. Inför EM 2017 anslöt sig coach Ed Shenandoah från Six Nations till vårt lag och har bidragit med erfarenhet och utvecklat spelet. EM i Åbo var en nyttig erfarenhet där Sverige slutade på en tionde plats.

Nu står Sverige Box Lacrosse inför nästa utmaning, VM 2019 (WILC) i Vancouver. Laget har rekryterat ytterligare en Coach, Joni Jalvanti, från finska Lahti som fokuserar på att utveckla försvarsspelet.

Under de korta år som boxlacrosse-laget funnits har de hunnit delta på AHM, E-box och Mayors Cup i Prag. EM 2017 i Åbo, Boxmania i Lilles samt haft spelare som deltagit med andra lag i fler turneringar än man kan räkna. Även många spelare från andra lag har välkomnats i Helan Går. Bland annat vänner från Norge, Finland, Kanada, USA, Australien, Nya Zeeland, Tjeckien, Schweiz, Österrike och Tyskland.

För uppdateringar av våra äventyr - följ oss på facebook@swedenboxlacrosse

Tillsammans kan vi växa

LANDSLAGSLEDNING

GENERAL MANAGER
CURT KINNEY
boxmanager@lacrosse.se

ASSIST. MANAGER
JANI LOKKA
boxmanager13@lacrosse.se

TRÄNARE
Joni "Jallu" Jalvanti

ASSIST. TRÄNARE
TBD

FYSTRÄNARE
TBD

MATERIALARE
TBD

LANDSLAGET 2022

POSITION15
NAMN EFTERNAMN

POSITION13
NAMN EFTERNAMN

POSITION07
NAMN EFTERNAMN

POSITION11
NAMN EFTERNAMN

En bild

Publicerad: 2022-11-28

Senast uppdaterad: 2022-11-29

Sponsorer