Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

NIU-Verksamhet

SBSF har från och med läsåret 2020/2021 tre aktiva NIU-skolor.

Leksands Gymnasium, som är vårt tidigare RIG, Stockholms Idrottsgymnasium och Sundsvalls Gymnasium. Vi ger här skolorna chansen att presentera sig och sin verksamhet.

Leksands Gymnasium

På ”Sweden Academy”/Akademin i Leksand kan du som idrottsutövare och gymnasielev kombinera en idrottssatsning med fullständig gymnasieutbildning och bli bäst i Sverige i din idrott.
På Akademin/NIU-baseboll/softboll tar SBSF, Leksands Kommun och Leksands Gymnasium ett gemensamt ansvar för att talangfulla ungdomar ges en möjlighet att ta tillvara på sin idrottstalang och kombinera den med seriösa gymnasiestudier.

På Akademin förbereds eleverna på postgymnasiala studier i kombination med baseboll eller softboll på collegenivå i USA. ca 44% av basebolleleverna på Akademin som tagit examen från Leksands gymnasium har fortsatt på college i USA eller spelat i utländska ligor. 42% av baseboll-eleverna har representerat Sveriges landslag under EM-turneringar. 40% av softboll-eleverna har fortsatt på college i USA eller spelat i utländska ligor och ca 50% av softbolleleverna på Akademin som tagit examen från Leksands gymnasium har fortsatt spelat i svenska landslaget.

Elitsatsning på baseboll/softboll - och utbildning!

På Akademin är både träning och utbildning prioriterad. Du skall som elev både kunna sköta din skolgång och din träning. Det kräver mycket av dig i form av vila, rätt kost och rätt fokus.
Du tränar med Akademin 8-13 pass per vecka beroende på period. Tisdagar är träningen schemalagd mellan kl. 08.00-10.00, på fredagar kl 14.35-16.15. Dessutom tränar vi innan skolan de allra flesta dagar, vi startar då kl 06.30 (ibland kl 06.00 under off-season för pitchers/catchers) och slutar kl 08.00. Skolan startar kl 09.00 varje skoldag. Utöver det tränar vi eftermiddagspass/kvällspass. Under läsåret 2021-2022 har eleverna på NIU-baseboll/softboll förmånen att få ett extra frukostmål innan skolan börjar, skolan serverar frukost (eller återhämtningsmål som vi vill kalla det) varje dag efter morgonträningen vanligtvis kl 08.30.

Om Leksands Gymnasium

Som elev på Akademin/Leksands gymnasium läser du något av de program som erbjuds i skolan och tränar baseboll/softboll dels på skoltid och efter skoltid. Det enda program som inte går att kombinera med NIU är Lärlingsprogrammet.

Major League Baseball

MLB har aktivt stöttat Baseboll- och Softbollgymnasiet sedan starten 2006.
Stödet består främst av specialistinstruktörer men har genom åren också varit material. Sedan 2019 består stödet enbart av instruktörer.

OBS! Sista ansökningsdag för läsår 2023-2024 är 4 december.

Mer information om Akademin på hemsidan: https://swedenacademy.wixsite.com/swedenacademy Länk till annan webbplats.

Mer information om Leksands gymnasium på hemsidan: https://www.leksandsgymnasium.se/ Länk till annan webbplats.

Kontaktperson:
Tony Klarberg
Ansvarig tränare baseboll/softboll-Akademin
Leksands gymnasium
Tfn: 070-5227406 (mobil anknytning)
tony.klarberg@leksand.se , www.leksand.se

Stockholms Idrottsgymnasium

Information kommer inom kort.

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2022-12-06

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se