Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Uppdatering och påminnelser från Tävlingskommittén inför seriestarten

null

Nu när det bara är dagar kvar till seristarterna vill TK informera om några aktuella saker:

1. Spelare som har Ukrainskt medborgarskap får spela i alla våra serier och arrangemang under 2022 och ska då betraktas som Svenska och Hemmafostrade spelare. De behöver bara licensieras och läggas upp i rostern, 
inte visa upp PUT/PUR eller ha anlänt eller licensierats innan ett visst datum, eller ha spelat visst antal matcher innan slutspel. Däremot behöver övergångsregler följas så om de t ex flyttar
bostadsort inom Sverige ska klubben ansöka om övergång (med dispens). På lineup ska en Ukrainsk spelare alltså anges med ett "H" (Hemmafostrad).
Det Ukrainska förbundet (info@fbsu.com.ua Öppnas i nytt fönster.) ska informeras via en release att spelare lämnat det Ukrainska förbundet för spel i Sverige.
Oftast omfattas inte utländska spelare av samma försäkringsskydd som svenska medborgare har, detta behöver klubben se över innan Ukrainska spelare licensieras.
Det här tillfälliga bestämmelserna är rekommenderade av det internationella förbundet WBSC, och de kommer inte att resultera i en uppdaterad version av Tävlingsbestämmelserna.2. TK efterlyste under Seriekonferensen i höstas planinventeringar från våra klubbar. Det har inkommit en sådan inventering. TK vill få en bättre bild av hur status på våra planer är runt om i landet, 
och i möjligaste mån hjälpa klubbarna med att påverka sina kommuner att genomföra förbättringar. Där det finns brister kommer TK att skriva ett brev till klubben som kommer från förbundsnivå som de kan använda gentemot sin kommun.
I Tävlingsbestämmelserna (§8.05 och §8.06) finns de krav som ställs på planer i Sverige och om klubben kan skicka in en inventering av hur väl klubbens plan följer dessa regler och peka på det som inte håller måttet,
kan vi hjälpas åt med att få brister åtgärdade, alternativt få dispenser utfärdade innan det åtgärdas.
I MyBallClub finns det också sidor som beskriver våra olika planer i landet, mått och avstånd mm. Detta vill Kent Karlsson (ansvarig för MBC) uppdatera och även detta kan inventeringen bidra till.
Så vi påminner om att vi vill ha in detta till TK-lådan (TK@baseboll-softboll.se Öppnas i nytt fönster.) så snart som möjligt. Vi vill inte bötesbelägga det här, men kommer det inte in en inventering den här säsongen så blir det till slut det vi måste göra.3. Nya Domararvoden har uppdaterats i Tävlingsbestämmelserna.4. Länkarna på hemsidan för Övergångar, Sanktioner och Farmaravtal har uppdaterats med aktuell information.Underbart att äntligen få spela en full säsong och hoppas på en fin Opening Day för alla lag!
Mvh 
SBSLF Tävlingskommittén 

Publicerad: 2022-04-20

Senast uppdaterad: 2022-04-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se